} Honda S660 tunirana ~ Svijet Automobila

utorak, 16. svibnja 2017.

Honda S660 tunirana


Ako postoje dva kratka primjera bizarnosti japanske kulture automobila, onda su to Liberty Walk i Honda S660.
Prva je granična kuća za podešavanje prljavštine, koja ne vidi nikakvu sram u pada superraka na nevidljive razine, prije nego što se zablanja na zakovanim lukovima kotača koji se nisu vidjeli od Porsche 993 GT2.

Ovo je jedan je od čudnijih primjera kei automobila. Keis odgovara skupu strogo reguliranih propisa - ograničavajuće fizičke dimenzije i veličine motora - i obično su jeftini i porezni učinkoviti gradski automobili. S660 slijedi sve kriterije, ali na neki način završava kao mid-motor, stražnji pogon roadster. Možda možda i Micro Machines NSX.

Pa, Japanofili se raduju, kako su se dvojica slavno upoznala. Krajnji rezultat je - dobro pogledajte gore. Mogli biste je voljeti. Možeš je mrziti. Sumnjamo da nećete zauzeti ni jedno srednje mjesto između tih stvari. Ovo nije 'meh' automobil.
Možda je iznenađujuće da je S660 skromni 63-stupanjski troklasnički motor (s 660 KS, ako niste pogodili) netaknut. Promjene su sve kozmetičke. Plastični vrećice prilično su stvar za promatranje, s prednjim odbojnikom i bočnim suknjama koji bi se razbili u milion komada na brzinu udaraca londonskih štakorskih trčanja, a stražnji difuzor, koji ćemo pretpostaviti, sve za S660-in zrak profil. Njihove gladke gume, koje izgledaju daleko od prave. Sumnjamo da ovaj automobil zapravo nije za vožnju.

Podijelite: