} McLaren prodaje jedan od najrijeđih i najbržih automobila proizveden ikad ~ Svijet Automobila

petak, 26. svibnja 2017.

McLaren prodaje jedan od najrijeđih i najbržih automobila proizveden ikad




Evo te prilike da posjedujete primjerak automobilske povijesti: britanski proizvođač superautora McLaren Automotive najavio je da će prodati jedan od posljednjih F1 superrakova ikada izgrađenih.
Ovo je bitno iz nekoliko razloga. Prvo, samo 64 F1 cestovna vozila su ikada proizvedeni tijekom proizvodnje 1993-1998. Štoviše, ovaj, koji je izgrađen 1998. godine, jedan je od samo šest napravljen u toj godini.
Ovaj broj, šasije 69 nikad nije prodan privatnom vlasniku. Umjesto toga, održan je u McLaren zbirci i održan tim McLaren specijalnih operacija (MSO). Iako ima kilometražu na kilometražu, ovo je u osnovi potpuno nova 1998 F1.
Za one koji nisu upoznati s F1, to je više nego samo rijedak supercar iz 1990-ih. On je razbio supercar kalup na mnoge načine.
Najprije, vozač sjedi u središtu automobila s dvije suvozačke sjedalice koja ga okružuju s obje strane, kao što biste mogli ispričati s unutarnje fotografije. Također, bio je to prvi automobil takve vrste koji je izgrađen od ugljičnih vlakana.

Možda je najvažnije, međutim, njegov 627 konjskih 6,1-litreni V12 motor, koji je u devedesetima bio ogromna količina snage. S ovom planinom konjske snage pod njegovim tijelom, F1 je uspjela oboriti rekord za najbržu cestovnu cestu koja je udarila 242,8 km / h, što je još uvijek blizu vrha svih najbržih karata automobila, 23 godine kasnije.

Što se tiče onoga što će prodati, nebo je uistinu granica. Britanski glumac Rowan Atkinson, najpoznatiji po svojoj ulozi g. Beana, prodao je dvaput srušen F1 prošlog ljeta za 12,24 milijuna dolara. Nedugo nakon toga, još jedan F1 1998 bio je na aukciji za 13,75 milijuna dolara.


0 komentari :

Objavi komentar

Podijelite: