} Novi hibridni Volkswagen Golf GTI ~ Svijet Automobila

srijeda, 24. svibnja 2017.

Novi hibridni Volkswagen Golf GTI

Potpuno novi benzinski električni Golf. Da, VW već čini hibridni "vrući" otvor. Zove se Golf GTE, pomno upućuje na to da, iako je prilično brz, nije dostojno simptom GTI. To se čini s 1,4-litarskim turbo benzinskim motorom i električnim motorom na prednjim kotačima, čineći nešto više od 200 konjskih snaga. Sam benzinski motor razvija 396 KS. I sve je povjereno prednjim kotačima.


U međuvremenu, stražnji kotači okreću se 48-voltnim, 12 kW električnim motorom. Sada, ako to ne zvuči toliko, imaš pravo - to je samo 16 bhp. Razmislite o e-motoru kao savjesti prvog desetljeća GTI-a. Kada završite s okretanjem na fosilnim gorivima, marmalizirajući prednje gume na svakom kružnom toku, možete se prebaciti na napajanje baterije (izradite svoj Golf GTI stražnji pogon u tom procesu) i kružite u tišini oko neravnomjernosti. Ne radi se o proširenju dometa, niti je električni sustav dizajniran da pomogne gurati automobil cijelo vrijeme. To je samo za parkiranje i gradsku vožnju, pomažući u urbanoj kvaliteti zraka i štedi vaš dragocjeni benzin kada se cesta otvori i zahtijeva maloljetničko ponašanje.

Zašto naziv 'Prvih desetljeća'? Pa, to je dojam da je to deseta godina "Wörthersee" koncept automobila stvorio VW. "Wörthersee" je svojevrsno hodočašće - za ljubitelje modnih automobila VW Group uvjeravanja, a prošlost nam je donijela ljubitelje VW Golf GTI W12 650 kako bi  se vjernici zabavljali. To znači da nema planova da ovaj hibridni GTI bude proizvodni automobil, ali pokazuje da VW razmišlja o integriranju električne energije u svoje osnovne modele.
Šta mislite o planu GTI MK8 ?




0 komentari :

Objavi komentar

Podijelite: