} McLaren P1 LM postavio najbrže vrijeme na Nürburgringu ~ Svijet Automobila

subota, 27. svibnja 2017.

McLaren P1 LM postavio najbrže vrijeme na Nürburgringu


Dopustite nam da vas upoznamo s jednim od najbržih automobila koji su se ikad natjecali oko Nürburgringa. McLaren P1 LM upravo je postavio vrijeme od 6m 43.2s. Možete pogledati cijelo ludilo iznad, ali prije nego što to učinite, neke napomene.

Tek nedavno, Nio je poslao svoj EP9 električni superauto na stazu kako bi snimio vrijeme od 6m 45.9s, što je vrlo smiješno brzo. Prije toga, Lamborghinijev novi Huracán Performante uspio je prolaziti kroz Nordschleife u 6m 52.01. što je pak brže od Lamborghini Aventador SV koji je uspio 6m 59s. Što je pak brže od ...
 Lanzante - koji je pripremio P1 LM, a prije toga je pripremio F1 GTR koji je pobijedio u Le Mansu '95 - upravo je otišao i zaboravio njih. Kenny Brack, bez stranca za brzim vremenima (postavio je najkraće vrijeme u P1 LM u Goodwoodu prošle godine), bio je čovjek s zlatnim rukavicama. Rečeno nam je da su tijekom proteklih 11 mjeseci Lanzante testirali prototip XP1LM (identičan pet cestovnih automobila koje su već prodavali), a tijekom završnih faza na prstenu uspio je pogoditi to čarobno vrijeme. Nabavite ovo: onda se jednostavno odvezao natrag kući iz Njemačke u Velikoj Britaniji, bez sumnje zaustavljanja za slavnu pastu na putu kući.
Šta je onda P1 LM? Samo jedan od najtežih, najbržih P1 ikada izgrađen. To je 60 kg lakši od standardnog, zahvaljujući takvim stvarima kao što su lagana sjedala, plastični prozori, titanski vijci i pričvršćivači. U zaljevu motora nalazi se zlatno platno, u kojem se nalazi upsized 4.0-litreni twin turbo V8 koji proizvodi punih 1000 konjskih snaga.
Tada je nadograđen i aero. Izmijenjeno stražnje krilo, veće prednje razdjeljivače i ronilačke plohe pomažu pri proizvodnji 40 posto više snage od P1 GTR-a zbog dobrote. Mnogo je ugljika također raspoređeno. I nemoj zaboraviti, to je sve zakonski prihvatljivo.

0 komentari :

Objavi komentar

Podijelite: