} Novi Ford GT 2017 ~ Svijet Automobila

petak, 12. svibnja 2017.

Novi Ford GT 2017

Novi Ford GT. Gotovo godinu dana otkad je osvojio nagradu u Le Mansu, a nekoliko tjedana otkako ga je Matt LeBlanc vozio na TV emisiji. Ali imamo puno toga za prolazak, pa nastavimo.

Osnove s kojima ste vjerojatno upoznati, ali idemo na kratki pregled jer postoji razlog što je kontroverzni V6 pravi motor ovog automobila. To je zato što je Ford GT riječ o pakiranju i aerodinamičnosti i ponašanju u vožnji - to je automobil podvozja, a ne motor.

Prvo, budući da su paralelno razvijene verzije cesta i utrke, aero je bio kritičan. Kao što je Jamal Hameedi, glavni inženjer Ford Performancea, rekao: "Željeli smo "downforce", ali to je trebalo biti učinkovito "downforce" - nismo htjeli platiti visoke penalne kazne. Zato smo se prebacili na fiksno mjesto za sjedenje, jer to nam je omogućilo da smanjimo staklenik i spustimo prednji dio. "Zato ostanite gdje se nalazite u kokpitu i povucite papučice i kotača do mjesta gdje ih želite.

Kompaktni uzdužni V6 gurnut je prema pregradu od ugljičnog kantaća, a turbos koji prisilno pokreću indukciju su dalje pod masivnim kanalom aero. Intercooleri za turboze su još dalje, u potporama pod-raceru. Sada, ako je GT koristio V8, to bi zauzelo više prostora i GT ne bi uspio toliko iskoristiti aero (plus to bi izmjerio više). Koliko aero? Koliko je downforce? Pa, to je jedina stvar koju Ford ne želi reći, jer bi timovima suparničkih rasa mogli izračunati koliko snage kočnica proizvodi.

Podijelite: