} Najbrži serijski auto [440 km/h] ~ Svijet Automobila

utorak, 9. svibnja 2017.

Najbrži serijski auto [440 km/h]

Svi iz TOP 10 kluba najbržih serijskih automobila jure avionskim brzinama, imaju astronomsku cijenu, ali i visoke performanse nedostižne običnim smrtnicima.

Bilo koju top listu nezahvalno je raditi, jer u pravilu premalo je mjesta za sve one koji to i stvarno zaslužuju. Isti problem je i s ovom TOP 10 listom najbržih super automobila na svijetu koju smo napravili. Uvrstili smo najbrže od najbržih kao što su LaFerrari, Huayra i P1… Sve su to top modeli, najbolje od najboljega, što nude renomirani svjetski proizvođači super automobila.

Sigurni smo kako bi na TOP 10 listu mogao i poneki drugi model. Ako po vašem mišljenju nema na našoj TOP 10 listi onaj automobil za koji smatrate da treba biti na njoj, napišite koji bi to automobil bio, ali istovremeno napišite koji biste automobil s ove liste izbacili da stavite svog kandidata.

 Koenigsegg One:1

Ovo je prvi automobil koji je imao pogon snažniji od jednog megawata, odnosno 1.000 kW. Ako ste zbunjeni količinom kW, preračunajmo to u 'konjske snage' i dobit će se brojka od 1.360 KS. Ova snaga raspoređuje se na 1.360 kg mase (identična brojka nije slučajna), te je dobiveno da 1 KS pokreće masu od 1 kg. Pri tom razvija najveći okretni moment 1.371 Nm. Proizvođač navodi kao najveću brzinu više od 440 km/h. Za ubrzanje s mjesta do brzine 400 km/h treba 21,5 sekunde. Cijena: paprenih 3,000.000 eura.




0 komentari :

Objavi komentar

Podijelite: